donderdag 11 augustus 2016

Het zomerse ‘Welcome Back’-moment; maak een connectie met je relatie


Iedereen is in vakantiemodus; in de maanden juli en augustus is het vanzelfsprekend vaak niet echt het moment om spijkers met koppen te slaan. Dat zien veel organisaties in hun omzet, maar ook in levertijden, afspraken die ze met klanten of leveranciers maken en de aandacht die bepaalde zaken krijgen.
En dan… wordt het september. Met het oog op einde jaar komen openstaande budgeten in beeld, moet er nog omzet binnen komen en gaat nog even de voet op het gas.
Een slim moment dus om als organisatie je marketing en relatiebeheer een zetje te geven!

Ik ben je niet vergeten..
Dat vakantiegevoel is bij iedereen vaak binnen een dag verdwenen. Toch kan het even duren voordat jouw contactpersoon weer op volle stoom gereed is voor het maken van beslissingen of het uitzetten van scherpe campagnes.
Was je al een tijd in gesprek en moet die beslissing nou echt eens komen? Natuurlijk ga je daar dan weer achteraan. Aan de andere kant wil jouw lead misschien nog helemaal niet zo snel weer terug ‘in the game’.
Laat op een leuke manier weten dat je ze niet vergeten bent, zonder te hard te duwen. Een leuk relatiegeschenk met een creatieve twist kan daar heel effectief voor zijn!


Grijp terug naar dat goede gevoel
Het is geen zweverig verhaal, maar bewezen psychologische kracht: een associatie met positieve gevoelens en recente herinneringen, werkt ontzettend in je voordeel.
Dus kies voor een campagne met een toffe give away, refereer in je actie terug aan de heerlijkheid van vakantie of maak een leuke twist tussen zomer, strand, vakantie en jouw voorstel.
Begin op tijd
Afhankelijk van je business, je klantprofiel en de doelstellingen die je voor ogen hebt, is een effectieve boost vaak niet in een middagje bedacht
Daarnaast kennen campagnes eindeloze invalshoeken en variabelen. Hoe groot of hoe klein je het ook wilt aanpakken, in eventvorm, beurs of gewoon in een een-op-een contact.. bepaal wat je wilt bereiken en make it happen.

In onze wereld van relatiegeschenken, give-aways en promotionele artikelen zijn de mogelijkheden eindeloos! Van groot tot klein, veel tot weinig, complex tot simpel en van bloedserieus tot een beetje humor… het kan.

Daag ons team uit: Legons hier je case voor en we denken met je mee!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten