woensdag 10 februari 2016

De juiste druktechniek voor elk geschenk? 5 praktijkvoorbeelden:

Wanneer je een relatiegeschenk gaat uitkiezen, is de kans groot dat je deze wilt voorzien van een logo of beeldmerk dat de identiteit van je bedrijf meegeeft. Waar je NIET over nadenkt, is dat elk product anders is en het plaatsen van een logo niet vanzelfsprekend is. Gelukkig denken wij daar voor je over na. Om je toch een beetje wegwijs te maken in de druktechnieken die er zijn én wanneer je er eentje wel, of juist liever niet kiest, geven we je 5 praktijkvoorbeelden.

1. Ik kies een luxe, lederen relatiegeschenk
Of het nu echt of kunstleer betreft: de luxe uitstraling die een lederen geschenk heeft, moet zo blijven. Doordat het vaak om echt lederen cadeaus gaat die dus gemaakt zijn van een natuurproduct, is niet elke druktechniek geschikt.
Daarbij bieden dit soort producten een fantastische optie voor een verdiept reliëf. In deze gevallen kiezen we voor de druktechniek “Debossing” (blinddruk) op je geschenk. Het creëert een unieke 3D look en geeft een duidelijk zichtbare meerwaarde aan elk geschenk.

2. Ik heb een product dat geschikt moet zijn voor buitengebruik
Niet elk relatiegeschenk is bedoeld voor binnen. Geschenken die buiten worden gebruikt, hebben echter veel meer te maken met weersinvloeden zoals nattigheid, kou, maar vooral ook zonlicht.
Producten voor buiten met een plat oppervlak worden in dit geval voorzien van geprinte stickers met een speciale transparante epoxy harslaag. Zo’n “domingsticker” creëert een 3D effect én is heel goed bestand tegen vervaging én beschadigingen voor binnen én buiten.

3. Ik heb slechts een kleine oplage en een logo met kleurverloop
Digitaaldruk maakt het mogelijk om een full colour logo (met of zonder verloop of kleurovergangen|) direct op het relatiegeschenk te printen. Dit vereist wel dat het een product betreft met een redelijk vlak oppervlak (of licht gebogen).
Groot voordeel van deze druktechniek is naast de kleurmogelijkheden ook dat met de afwerkingsopties je veel kunt variëren én het ook een slimme oplossingen is voor betaalbare kleine oplages.

4. Ik moet jassen laten bedrukken, maar welke optie is het beste?
Bij het bedrukken van kleding heb je te maken met diverse opties. Hierbij is de kwaliteit van de kleding en het type stof vaak één van de factoren die je keuze bepalen. We kiezen voor deze opties:
·         Transferdruk
Hierbij wordt met behulp van hitte en lijm een zeefdruk van papier naar het gekozen artikel overgebracht.
Deze optie is perfect voor logo’s met veel kleur of opdrukken met details (kleine tekst).
Door deze voordelige oplossing is het interessant voor kleinere hoeveelheden, maar is het ook geschikt voor andere textielproducten als winterjacks, sweaters of softshell jacks.

·         Borduren
Bij borduren wordt een stof voorzien van een patroon met draad. Dit is een meer klassieke techniek die vooral een hoogwaardige uitstraling biedt op kleding, textiel of bijvoorbeeld tassen.
Deze optie is geschikt voor vlakke én onregelmatige oppervlakken, maar is soms wat beperkter in kleurmogelijkheden. Voor een meer luxe uitstraling wordt deze optie vaak gekozen.

Het juiste advies bij élk product
Om je inzicht te geven in de druktechnieken die we bij VepaGifts gebruiken, hebben we onze technieken mét uitleg hier op een rij gezet zodat je altijd goed geïnformeerd een keuze kan maken.
Natuurlijk voorzien we je graag van gericht advies of denken we met je mee als je nog niet weet welk geschenk eigenlijk de beste optie is. We helpen je graag:

> Vraag een vrijblijvende brainstorm sessie aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten