zaterdag 9 januari 2016

Valentijnsdag: Zo verras je je zakelijke relatie écht

Aaah, Valentijnsdag. Of je nou van het kaliber “commerciële onzin” bent of stiekem toch wel uitkijkt naar een leuke verrassing van je partner, dat doet er niet toe.
Valentijnsdag is als dag van de liefde méér dan duurbetaalde rozen, zeker als je het zakelijk toepast. En wij vertellen je precies waarom!

1.   Onverwacht moment = dubbel effect
Waar kerst en het einde van het jaar traditioneel dé ‘gift weeks’ zijn in relatiegeschenken-land, wordt in het eerste kwartaal zelden op een waarderende manier contact gezocht met relaties.
Heel krachtig dus om juist op een onverwacht moment een portie liefde naar je klanten en relaties te sturen. Zoals bij zoveel dingen (denk maar aan een geslaagde surprise-party) is de verrassing “half the fun”!

2.   Iedereen wordt beter van een beetje liefde
We gaven in een eerder blog al aan dat de psychologie van geven en krijgen een heel krachtige is. Een cadeau of presentje krijgen wordt door praktisch iedereen gewaardeerd.
Een cadeau geven is per definitie vaak een uiting van waardering en daarom past het zo goed bij Valentijnsdag. Valentijnsdag op haar beurs past om die reden dus ook zo goed bij relatiegeschenken. Want ook zakelijk kan Valentijnsdag een fantastisch moment zijn om met een hoop ontspanning je klanten en leveranciers te wijzen op jullie prettige relatie en de waardering die je daarvoor uitspreekt.3.   Veel ruimte voor de funfactor
We weten dat niet elk bedrijf het lef heeft om een commerciële consumentendag als Valentijn te relateren aan hun organisatie. Jammer, want juist de bedrijven die wél het lef hebben (toegegeven, het moet ook bij je business passen) hebben naast het verrassingseffect heel veel ruimte voor de fun factor.
Combineer het thema liefde, relatie en vriendschap aan je bedrijf(snaam) of bijvoorbeeld één van jullie belangrijkste producten. De mogelijkheden zijn eindeloos. En als je even geen inspiratie hebt, ook daar helpen we graagbij!
4.   De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos
Hoewel we aangaven dat inspelen op Valentijnsdag misschien niet voor elke business passend is, zijn de mogelijkheden rond deze dag en dit thema eindeloos.
Nadat de eerste “likeability” al is ontstaan door het feit dát je relatie een leuk geschenk krijgt, heb je bij een thema als dit tal van opties om het een leuke twist te geven.
Wil je het liever minder gewaagd of minder speels, dan kan dat natuurlijk prima. Bedrijfsgroepen die zich minder lenen voor een hogere funfactor kunnen heel sterk inspelen op betrouwbaarheid en vertrouwen en zekerheid. Ook dát is Valentijnsdag.Outside the box, het werkt!
Hoewel we spraken over ‘lef hebben’, valt dat natuurlijk reuze mee. Je hoeft relaties niet te overladen met hartjes; de simpele insteek van een gift op dit onverwachte moment, is al genoeg. Aan de andere kant zijn we bij VepaGifts altijd bezig met de meest uiteenlopende dingen. Van een tof totaalconcept tot een beknopte premium.  
Dat outside the box denken, maakt onderscheidende relatiegeschenken. En laten we dát nou bij Vepa Gifts zo leuk vinden! Dus wat ga jij deze Valentijnsdag doen? We denken graag met je mee!Geen opmerkingen:

Een reactie posten