dinsdag 10 januari 2017

Van niets naar iets.. waarom maatwerk zo succesvol isElk bedrijf is anders. Elk mens is anders. 's- Hertogenbosch of zoals in de volksmond Den Bosch is anders dan Amsterdam. En dus ook jouw klanten, relaties, potentiële nieuwe klanten en personeelsleden. Het mooie daaraan is, dat je met die uniciteit wat kunt doen.

Dus wat je situatie ook is, een maatwerk oplossing kan heel interessant zijn. Maar hoe maak je die keuze en wanneer kies je wel OF niet voor maatwerk? We zetten wat situaties tegen elkaar af (en adviseren je natuurlijk ook graag persoonlijk als je dat wilt!)


Basisproduct of maatwerk?
De aantrekkingskracht van een basisproduct als promotioneel geschenk zit vooral in de pragmatische zaken:

·         Je kunt eenvoudig door een catalogus bladeren en je keuze maken
·         Je gaat er vanuit dat zoiets niet al te duur hoeft te zijn
·         Je plakt of drukt er een logo op en het is herkenbaar (genoeg)

De afweging voor een maatwerkproduct komt vaak pas om de hoek als er (al) een zeer specifieke wens is of de aanleiding ‘groot genoeg is’ om er iets bijzonders van te maken.
Dat is niet alleen zonde, maar ook een beetje onzin. Want waarom zou je niet altijd op zoek gaan naar iets wat niet alleen bijzonder is, maar ook heel effectief?Maximaal personaliseren
Een van de grootste voordelen van een maatwerkproduct, is dat je qua personalisering veel meer kanten op kunt dan het ‘voorzien van een logo’. Een slim product vol humor, volledig in de juiste kleurstellingen, een unieke pay-offline…
De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ons maatwerk team werkte eerder bijvoorbeeld al aan deze maatwerk cases.


Maximaal effect
Met je relatiegeschenk of premium heb je altijd een doel voor ogen. Je zoekt naar het vergroten van je naamsbekendheid binnen een doelgroep, wilt een nieuwe huisstijl slim introduceren, lanceert een nieuw product of gaat een merk echt krachtig in de markt zetten.

In die gevallen zoek je naar een manier die dat effect maximaal bereikt binnen het budget dat je hebt (of zelfs minder!).
Vanuit die denkwijze kan ons maatwerk team dan ook samen met jou aan de slag vanuit productontwikkeling en marketing. Onze Brainstorm Dome is dan ook het walhalla van creatieve ideeën. Die van jou EN die van ons!Out of the box
Ja, we weten het. “Out-of-the-box” begint langzamerhand zo’n loze term te worden die te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar wat wij hiermee bedoelen, is ECHT nadenken over mogelijkheden die niet vanzelfsprekend en voor de hand liggend zijn.
Met maatwerk gaan we verder dan zomaar een relatiegeschenk. Je kunt met maatwerk namelijk veel verder dan “What you see, is what you get”.


De misvatting: maatwerk is duur
Een belangrijke misvatting die we graag de nek om draaien, is dat maatwerkoplossingen per definitie duur zijn.
Door onze ervaring, contacten en scherpe inkoop zijn we in staat om tegen zeer concurrerende prijzen onze producten aan te bieden. OOK onze maatwerkoplossingen!

En als je ons niet gelooft, dan dagen we je graag uit jouw vraagstuk aan ons voor te leggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten