dinsdag 27 september 2016

Kerstpakketten.. van toen naar nuHet kerstpakket is anno 2016 niet meer weg te denken uit onze bedrijfscultuur. Niet zo gek, want al jarenlang geven de meeste bedrijven steevast een presentje rondom de feestdagen.
En oktober is meestal DE maand om als organisatie weer een prachtig geschenk voor je medewerkers uit te zoeken.


Waar komt het kerstpakket vandaan?
Ook al vinden we het nu bijna vanzelfsprekend of zelfs een ‘recht’ als werknemer; het kerstpakket is natuurlijk ooit ontstaan.

Begin vorige eeuw was het gebruikelijk om langs de deur te gaan bij de boer en zijn gezin. Met de beste kerstwensen en daarbij een pakket aan eten en drinken kwam men langs. Op tweede kerstdag mocht het personeel naar huis om een dag vrij te vieren met hun eigen familie. Naast die vrije dag kregen ze ook een mand met heerlijkheden mee naar huis voor de familie. Dat past ook nu nog bij het feestelijke karakter van kerst.

Die blijk van waardering kennen we nu nog, en in veel gevallen.. die mand heerlijkheden ook!


Een blijk van waardering
Net als toen is de hoofdzaak van een kerstpakket het tonen van waardering aan je werknemers. Laten zien dat je hun inzet waardeert en blij bent dat ze bij je bedrijf horen. En als lijkt het soms alsof je werknemers het maar vanzelfsprekend vinden.. een kerstpakket wordt breed gewaardeerd!
Hoe hou je het spannend?
Hoewel het kerstpakket in zijn traditionele vorm nog steeds heel populair is, zijn er anno nu natuurlijk heel veel andere mogelijkheden.
Dat betekent bijna letterlijk ‘the sky is the limit’! Afhankelijk van het type bedrijf, het type werknemers en natuurlijk je budget per werknemer kun je werkelijk alle kanten op!

Dus hoe hou je het spannend:
·         Ga niet altijd voor hetzelfde kerstpakket, maar varieer.
·         Geef niet iedereen hetzelfde pakket, maar varieer tussen jong en oud, man of vrouw
·         Simpel: Zorg dat het een geheim blijft!
·         Maak de overhandiging ervan een feestelijk moment; geen logistieke bedoeling
·         Geef een kerstpakket met een twist of boodschap. (lekker biologisch, of pure ontspanning)Mogen we je wat opties voorstellen?
Of je het nu wat veiliger wilt aanpakken of echt lekker bijzonder wilt uitpakken dit jaar; het kan allemaal!

Denk bijvoorbeeld eens aan:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten