woensdag 20 april 2016

De geschenktrends van 2016: Dit zijn ze!

Het eerste kwartaal is alweer voorbij; het tweede kwartaal is begonnen en er zijn weer tal van nieuwe producten die in 2016 veel succes gaan boeken. Ook bij Vepa hebben we dus weer een lijstje mooie nieuwe producten voor 2016.
Net als in zoveel branches ontwikkelen trends zich snel en laten we ons ieder jaar weer verrassen door nieuwe mogelijkheden. Niet zo gek dus dat we ook in relatiegeschenken-land weer leuke nieuwe dingen zien.
We zien een aantal duidelijke trends voor komend jaar die we graag voor je op een rij zetten!

1.     Technologie & gadgets
Bijna niets ontwikkelt zo snel als de wereld van de tech en het internet. Data wordt sneller, meer en eenvoudiger gedeeld dan ooit. Deze ontwikkelingen gaan zich echter steeds meer afspelen in alle elementen van ons leven.
Op ons werk, maar ook thuis en in onze auto maken we gebruik van steeds meer tools en gadgets om ons even makkelijker te maken.
Die gadget en technology trend zien we in 2016 zich dan ook stevig voortzetten. Denk aan de superpraktische powerbanks, of juist aan de nog wat vooruitstrevende virtual reality bril.
Tech = hot!


2.      ECO
In ons vorige artikel over de eco trend maakten we er al geen geheim van dat ons milieu- en natuurbewustzijn de afgelopen tijd steeds meer zijn weg heeft gevonden naar de give-aways en relatiegeschenken.
Meer dan ooit denken we na over onze wereld en wat we daarmee doen. Maar ook onze portemonnee: het besparen van energie, brandstof of het recyclen wordt bijna dagelijkse kost.
De eco trend zien we in diverse vormen:
·         Duurzame producten.
Producten die lang mee gaan, stevig zijn en gemaakt zijn om voor langere tijd nuttig gebruikt te worden. Denk hierbij aan drinkbekers of waterflessen.
·         Productiewijze.
De manier waarop en het materiaal waarvan producten worden gemaakt ligt niet alleen steeds strikter aan banden, maar wordt nu ook richting consumenten transparanter. We kiezen daarom liever voor bewuste materialen of materialen die voortkomen uit recycling.
·         Recycling.
Materialen die voortkomen uit gerecycled materiaal OF materiaal dat po termijn goed gerecycled kan worden of biologisch afbreekbaar is, worden populairder.3.      Health
Het bewustzijn dat we in ons milieu stoppen, is nog veel sterker in ons eigen leven; gezondheid en bewegen staat meer in de kijker dan de afgelopen jaren en wordt nu ook (eindelijk) een steeds vanzelfsprekender onderdeel van ons leven.
We hebben dan ook allemaal baat bij een goede gezondheid en nu ook werkgevers meer een aandeel willen nemen in de weg daar naartoe, zijn relatiegeschenken rondom health en sport enorm populair. EN leuk om te geven.
De health trend zien we dan ook het komende jaar sterk terug in ons assortiment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de activity tracker.

De juiste keuze maken.
Trends kunnen je een goed beeld geven van wat populair is. Toch is een trendproduct misschien wel niet altijd het beste voor jouw organisatie of evenement.
Wanneer je zoekt naar een geschikt relatiegeschenk of een toffe give-away dat je bedrijf nog lange tijd in beeld houdt bij je beursbezoeker of potentiele klant, denken we graag met je mee!
Stel ons online je vraag of leg ons je uitdaging voor. Voor wat inspiratie:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten