maandag 26 oktober 2015

Waarom je elk jaar minstens één relatiegeschenk moet uitdelen


We snappen best dat dit misschien even een “Wij van WC-eend adviseren… WC-eend”-gevoel opwekt, maar tóch doen we het; je vertellen waarom we vinden dat je jaarlijks een relatiegeschenk zou moeten geven.

1.      Cadeaus krijgen is leuk
Het maakt niet uit hoe oud je bent.. iedereen vindt cadeaus krijgen leuk. Dat betekent dat jouw cadeau automatisch verpakt is in een dun laagje positiviteit (en dát kost verder niets).

2.      Een ‘geefmoment’ is voor jouw bedrijf een extra moment-of-contact
Wanneer we het zakelijker bekijken is het uitdelen van relatiegeschenken altijd een mooi moment van contact. Hoewel een groot deel van de jaarlijkse relatiegeschenken in een kerst- en najaarstijd wordt uitgedeeld, kan een relatiegeschenk ook in de (stillere) zomerperiode een mooi moment zijn om bij een interessante relatie binnen te stappen.

3.      Herhaling, herhaling, herhaling
Dure tv-reclames komen je soms je keel uit, met eindeloze herhalingen van hetzelfde spotje met dezelfde irritante hoofdpersoon. Toch is herhaling één van de meest waardevolle elementen in reclame en dat werkt ook zo met je relatiegeschenk.
Je naam, beeldmerk en logo kunnen (onbewust) dagelijks inprenten op iemand, wanneer jouw relatiegeschenk door hen in gebruik is of in elk geval zichtbaar aanwezig is.
Wist je dat zo’n 90% van de mensen iets van een relatiegeschenk bezit?4.      Blijven plakken
Naast die kracht van herhaling blijkt ook dat veel mensen zich een relatiegeschenk goed kunnen herinneren en belangrijker nog… ook weten van wie ze dit hebben gekregen!
Hierin is een klein onderscheid in de uniciteit van een geschenk (meer unieke cadeaus blijven extra goed plakken), maar zelfs het in bezit zijn van een pen, weten mensen feilloos te noemen.

5.      Kleine investering, groot resultaat

Natuurlijk is het cijfermatig aangeven van de ROI van die bedrukte bedrijfspen niet eenvoudig in kaart te brengen. Toch zijn er al diverse onderzoeken geweest (o.a. door het Britse BMPA) waarin de kracht van zakelijke cadeaus in kaart werd gebracht. Daarin kwam NOOIT naar voor dat een relatiegeschenk geldverspilling was door de langdurigheid waarmee een cadeau in bezit is én de gebruikswaarde die het in veel gevallen heeft. 

En.. al overtuigd?
Waarschijnlijk bezocht je onze website met een reden, dus we gaan er even van uit dat je gelooft in wat we doen.
Kunnen we je verder helpen? Dan doen we dat graag:


Bekijk hier onzeproductselector en bekijk wat bij jullie bedrijf past OF stel ons direct je vraag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten